ATU-da Heydər Əliyevin 92-ci ildönümünə həsr olunmuş elmi-praktik konfrans keçirildi

Bu gün Azərbaycan Tibb Universitetinin (ATU) ictimai fənnlər kafedrasında “Ulu öndər Heydər Əliyevin banisi olduğu Azərbaycançılıq ideologiyası milli-mənəvi dəyərlərin qorunub saxlanması və inkişafının təminatçısıdır” mövzusunda elmi-praktik konfrans keçirildi.

Konfransı ATU-nun ictimai fənnlər kafedrasının müdiri Qoşqar Əliyev açaraq, Ulu Öndərin Azərbaycan təhsilinə və Tibb Universitetinə göstərdiyi qayğısından söz açdı. O qeyd etdi ki, ümumilli lider Heydər Əliyev gənclərin yaxşı təhsil almasına, onların uğurlu karyera, gözəl gələcək qurmalarına çox diqqətlə yanaşıb.

Konfrans ATU tələbələrinin çıxışları ilə davam etdi. II Müalicə-profilaktika fakültəsinin II kurs tələbəsi Alimli Məhərrəm “Heydər Əliyevin Azərbaycan dilinə qayğısı”,  I Müalicə-profilaktika fakültəsinin II kurs tələbəsi Əlizdə Nəzrin “Heydər Əliyev və gənclər strategiyası”, I Müalicə-profilaktika fakültəsinin II kurs tələbəsi Abdullayeva Aygül “Dünya miqyasında siyasətçi Heydər Əliyev”,  I Müalicə-profilaktika fakültəsinin IV kurs tələbəsi Mustafayeva Gülnar “Milli ləyaqətin formalaşması Azərbaycançılıq ideologiyasının mühüm amilidir”,  Pediatriya fakültəsinin V kurs tələbəsi Əlibalayeva Adilə “Heydər Əliyev və Azərbaycanlı mentaliteti” mövzularında məruzə ilə çıxış etdilər.